25 Ιαν 2022

Έκθεση φωτογραφίας "Τόπος, πρόσωπα και κοινωνικά κινήματα στα Χανιά" 27/1-6/2/2022

 

Έκθεση φωτογραφίας "Τόπος, πρόσωπα και κοινωνικά κινήματα στα Χανιά" διοργανώνεται και φιλοξενείται από τις 26  Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων της κατάληψης Rosa Nera στο πλαίσιο των δράσεων ενάντια στην δίωξη των 16 συλληφθέντων από την εκκένωση της Ρόζα, τον Σεπτέμβρη του '20, που δικάζονται στις 2 Φλεβάρη.
 
Στις 29 Ιανουαρίου 2022 ώρα 19:00 στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί  η συζήτηση " Η συμβολή της φωτογραφίας στους πολιτικούς αγώνες" με έναυσμα τις εκτιθέμενες φωτογραφίες ιδωμένες ως μέσο κινητοποίησης της μνήμης για την ιστορία των πολιτικών αγώνων τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες στον Νομό Χανίων.
 
Θέματα που θα συζητηθούν:
  • Η συμβολή της φωτογραφίας στην κατανόηση, στην μνήμη και στην συζήτηση για τις ιδιαίτερες καταγωγές των γεγονότων διαμαρτυρίας, των εξεγέρσεων, των δικτύων αλληλεγγύης και των κινημάτων στα Χανιά. 
  • Όψεις του εργατικού κινήματος, των περιβαλλοντικών αγώνων, της πολιτικής οργάνωσης των μεταναστών, των μαθητικών και των φοιτητικών κινητοποιήσεων. 
  • Τα αγροτικά, το αντιβασικό, το ελευθεριακό κίνημα, η αριστερά, οι αναρχικοί, τα δίκτυα αλληλεγγύης και ο αγώνας για ενότητα στην βάση. 
  • Πρόσωπα, νίκες, ήττες, μετασχηματισμοί.
  • Προσεγγίσεις και προοπτικές μέσα από μια πολύχρονη φωτογραφική δουλειά, για την συλλογική δράση και την συλλογική συνείδηση στα Χανιά.

 

 





 

 Έκθεση φωτογραφίας "Τόπος, πρόσωπα και κοινωνικά κινήματα στα Χανιά" 

26  Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου 2022,  19:00-22:00

Συζήτηση " Η συμβολή της φωτογραφίας στους πολιτικούς αγώνες"

29 Ιανουαρίου 2022 ώρα 19:00

Κατάληψη Rosa Nera, Λόφος Καστέλι, Χανιά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: