11 Ιουν 2017

Κάτω τα χέρια των αρπαχτικών από την κατάληψη Rosa Nera

Σε μια περίοδο που η πολλά υποσχόμενη οικονομία (καπιταλισμός) έχει τα χάλια της, το τίμημα όπως πάντα το πληρώνουν τα χαμηλά και τα αγωνιζόμενα στρώματα της κοινωνίας. Σ' αυτή λοιπόν τη δίνη, οι κρατούντες σκαρφίζονται διάφορα τεχνάσματα για να εξασφαλίσουν έσοδα. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο και το Πολυτεχνείο Κρήτης σκέφτηκε μ’ ενα σμπάρο να πιάσει δυο τρυγόνια, βάζοντας στόχο την κατάληψη Μαύρο Ρόδο ή Rosa Nera στη συνοικία Καστέλι στη Παλιά  Πόλη των Χανίων. Το ένα είναι να ''απαλλάξει'' το τοπικό κατεστημένο από ένα χώρο κοινωνικού αγώνα   και το άλλο να εξασφαλίσει κάποια λίγα, όπως θα αποδειχτεί, χρήματα. Αδιαφορώντας για την βαθιά ιστορικότητα του κτιρίου και, εννοείται, για τις πολιτικές και πολιτιστικές δράσεις που αναπτύσσονται στον ανοιχτό χώρο της κατάληψης.
Είναι ανεπίτρεπτο τα πάντα να ξεπουλιούνται στο βωμό του τουρισμού και του κέρδους, σε βάρος κάθε κοινωνικού κινήματος υπέρ της ελευθέριας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
13 χρόνια τώρα στην κατάληψη αυτή, που δίνει ζωή σ' ένα πρώην εγκαταλελειμμένο κτίριο, έχουν φιλοξενηθεί προπαρασκευές εργατικών και αγροτικών κινητοποιήσεων, πολιτιστικών δραστηριοτήτων, περιβαλλοντικών ζητημάτων, παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις πνευματικών ανθρώπων διεθνούς εμβέλειας, συναυλίες και πλήθος άλλων γεγονότων που φέρνουν κοντά αγωνιζόμενους ανθρώπους σε οριζόντια σχέση.
Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να σταματήσει για ακόμα ένα ξενοδοχείο και για ακόμα περισσότερα κέρδη στις τσέπες πολύ λίγων.

Συμμετέχουμε και καλούμε στη συγκέντρωση και πορεία υπεράσπισης της κατάληψης Rosa Nera την Τρίτη 13/6 στις 18:00 στη πλατεία Αγοράς

______________________________________________________
Πολιτική Συλλογικότητα “ χωριά” από βδ Κρήτη
Terra Verde ( Πράσινη Γη ) Συλλογικότητα για το Εναλλακτικό κι Αλληλέγγυο Εμπόριο

 Δεν υπάρχουν σχόλια: