28 Σεπ 2016

Κύκλοι Αλληλοδιδακτικής Γεωργίας: Συζήτηση- ενημέρωση για την κλωστική και φαρμακευτική κάνναβη


H τελευταία νομοθετική ρύθμιση για τη νόμιμη καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης άνοιξε το δρόμο σε μια παράγωγη που μπορεί να δώσει σημαντική προοπτική στον αγροτικό κόσμo.

Με τις πρώτες καλλιέργειες που έγιναν φέτος, στον Κουφό Χανίων, στα Ψαχνά Ευβοίας, στην Βοιωτία και στο Τυχερό Έβρου έγινε και το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για ένα φυτό που για χιλιάδες χρόνια έδινε στον άνθρωπο τροφή, χαρτί, ένδυση, ευφορία, είδη κοσμετικής χρώματα και βερνίκια, ενέργεια, και το οποίο τα τελευταία 70 χρόνια είχε δαιμονοποιηθεί, συκοφαντηθεί, και κυνηγηθεί.

Ελπίζουμε πως το δεύτερο βήμα θα γίνει με το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Υγείας για την αναγνώριση της κάνναβης ως φαρμάκου, πόρισμα που θα παραδοθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Η κοοπερατίβα Kannabio Herb, η συλλογικότητα Terra Verde (για το εναλλακτικό κι αλληλέγγυο εμπόριο) και η πολιτική συλλογικότητα “χωριά" β. δ. Κρήτης στα πλαίσια των κύκλων αλληλοδιδακτικής γεωργίας οργανώνουν συζήτηση - ενημέρωση για την Κλωστική και Φαρμακευτική κάνναβη την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 20:00 στο πάρκο πίσω απ το ωδείο (Δασκαλογιάννη & Επ. Νικηφόρου).

Συμμετέχουν οι :
  • Σεραφείμ Κανδύλας, καλλιεργητής «Ιστορική ανάδρομη – Καλλιέργεια του φυτού»
  • Βαγγέλης Ματράκας, μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ Kannabio hemp cooperative «Παρουσίαση της Κοιν.Σ.Επ. Κannabio και του σκοπού της»
  • Γιώργης Οικονομόπουλος Γιατρός συγγραφέας, τελευταίο βιβλίο «Το ίαμα Κάνναβη»
Θα ακολουθήσει μουσική με τον stefanatty στο χώρο του Στεκιού (Χ΄μιχάλη Νταλιάνη 5)

Διοργάνωση:
Kannabio hemp cooperative
Terra Verde Συλλογικότητα για το εναλλακτικό κι αλληλέγγυο εμπόριο
Συλλογικότητα “χωριά" β.δ. Κρήτης



Δεν υπάρχουν σχόλια: