21 Μαΐ 2010

Καταγγελία περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας


Στις 20/5 στα Ραπανιανά εξελίχθηκε άλλο ένα περιστατικό με βασικό πρωταγωνιστή την αστυνομία. Η ώρα ήταν περίπου 9 μ.μ. όταν στο σπίτι οικογένειας, η οποία είναι γνωστή για τη δράση της ενάντια στη βιομηχανοποίηση της περιοχής του Αποπηγαδιού (αιολικά), μαζεύτηκε ένα τσούρμο χωροφύλακες με πρωτεργάτη το διοικητή του Α.Τ. Βουκολιών. Χωρίς την ένδειξη του σχετικού εγγράφου (ένταλμα εισαγγελέα) και ασκώντας βία, εξευτελίζοντας κάθε έννοια οικιακού ασύλου, ζήτησαν σε καθόλου ευγενικό τόνο από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας να τους ακολουθήσουν στο Τμήμα χωρίς να αναφέρουν το λόγο. Κατόπιν εορτής, ειπώθηκε από τους χωροφύλακες ότι η απόπειρα προσαγωγής σχετιζόταν με την υπόθεση των καμένων οχημάτων στο Α.Τ. Βουκολιών. Μετά την άρνηση των δύο και μετά από έντονη διαμάχη της οικογένειας με τους ένστολους, οι τελευταίοι αποχώρησαν απειλώντας ότι θα γυρίσουν μετά από 15 λεπτά έχοντας το ένταλμα και τότε θα τους έπαιρναν “με το καλό ή με τη βία” (πράγμα που δεν έγινε ποτέ).

Η αστυνομοκρατία για άλλη μια φορά έδειξε το αληθινό της πρόσωπο, που δεν είναι άλλο από το να τρομοκρατεί ανθρώπους που αντιστέκονται στις βλέψεις εταιρειών- κεφαλαίου και ταυτόχρονα πέρασε το μήνυμα στην κοινωνία ότι όποιος σηκώσει κεφάλι θα στοχοποιείται.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ

(κείμενο της επώνυμης επιστολής- καταγγελία του περιστατικού)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας, δειτε το παρακατω λινκ σχετικα με τις ανεμογεννητριες και τα προβληματα υγειας που μπορει να προκαλεσουν.
Ευχομαι καλη συνεχεια στον αγωνα σας.
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/05/blog-post_9273.html